viernes, 17 de enero de 2014

Materials Audiovisuals. Vídeo.


El darrer taller tracta sobre la creació d'un vídeo. En el cas de la meva companya Jaquelín i jo, hem decidit fer un conte, continuant amb la temàtica de la família Gryn, els viatges i el Dia europeu de les llengües.

En el nostre cas, hem emprat el programa Movie Maker per crear el nostre vídeo (la darrera versió). És una eina molt útil i que ha millorat front a com era abans. Ens proporciona moltes opcions per editar les imatges. També podem inserir fotografies i textos. Nosaltres hem emprat imatges estàtiques, les quals, majoritàriament, són de domini públic i altres són fetes per nosaltres. Les hem disposat en funció del text del conte que hem inventat. Així, si xerram d'una ciutat apareixen coses relacionades amb aquesta. I així durant tota la reproducció. 

Hem decidit emprar aquesta eina ja que és la més propera a nosaltres, ja que empram Windows i la tenim instal·lada a l'ordinador. Per tant, ha estat per facilitat d'ús ja que és un editor de vídeos que ens és familiar. 


També hem fet ús d'Audacity, una eina que ja havíem emprat abans i que ens ha servit molt des de llavors. L'hem emprat per poder gravar les nostres veus mentre contam el conte i poder inserir aquest àudio dintre del nostre muntatge de vídeo. 


Per fer el nostre vídeo hem continuat tractant amb "la família Gryn" i els seus viatges, de forma que amb el vídeo podem fer que els nostres alumnes viatgin pel món i coneguin llocs molt coneguts i altres ciutats importants. El text del nostre conte el teniu a continuació (i també a la Guia Didàctica):



“Aquesta és la família Gryn, a la qual li agrada molt viatjar arreu del món. El motiu pel qual els hi agrada visitar altres països és que volen conèixer altres cultures i poder aprendre noves llengües (almanco noves paraules).

Els Gryn són originaris de Londres. És un ciutat molt coneguda per tothom, ja que és molt visitada. Allà podem trobar monuments i llocs famosos com: Picadilly Circus, el Big Ben, el Buckingham Palace, el London Eye, el Tower Bridge, el museu Britànic...

Alguns dels altres països que han visitat són: Espanya, Alemanya, Finlàndia, Holanda, Polònia, Suïssa... 

En aquest països podem destacar les seves visites en Espanya a Atapuerca, Burgos, Madrid, Barcelona, Sevilla, Lleida i València.

A Alemanya visitaren Munich, Frankfurt i Berlín. Alguns dels monuments que varen visitar varen ser la porta de Brandeburgo, el mur de Berlín, el Reichstag...


Enguany volen anar de viatge a Rússia, ja que els hi agrada el fred i la neu. Però els fills de la família volen anar de viatge a Itàlia, conegut com el país de la pasta i la pizza. Allà volen visitar el Colisseu, la Fontana di Trevi, la torre de Pisa, Florència, la Toscana, Venècia, la Ciutat del Vaticà... “



Finalment, per poder visualitzar el nostre vídeo hem emprat Dropbox, de forma que es pot visualitzar i també el podeu descarregar si el voleu guardar. 

Aquí podeu visualitzar i descarregar el nostre vídeo: https://www.dropbox.com/s/eeds5nlqkrfwyqy/V%C3%ADdeo%20TIC.wmv?m=




Guia didàctica

Aquí teniu la guia didàctica del material.






Reflexió


Com a conclusions d'aquest taller, pens que la creació de vídeos ens pot ser molt útil per crear material interactiu i motivador pels nostres alumnes. A més a més, el podem lligar amb la resta de tallers que hem realitzat. És a dir, és un material amb el qual també podem emprar altres eines de les quals hem fet ús abans (així, nosaltres hem emprat Audacity, per exemple). 

Crec que també és una eina motivadora pels alumnes i la podem introduir dintre de l'aula. Els nins poden crear els seus propis contes o bé vídeos de la temàtica que ells vulguin. Altres opcions de la creació de vídeos és que també els nins podrien crear vídeos sobre festes tradicionals (per introduir-nos en el món de la cultura balear, o bé si tenim alumnes d'altres països també ens pot ser molt útil). Així, per exemple, com ara estem en Sant Antoni podrien crear un vídeo sobre les festes de Sant Antoni. 

D'aquesta manera, com ja he dit, crec que poder crear els propis vídeos és una forma útil de treballar. A més a més, també poden fer-ho en grups o de forma individual i introduir molts d'elements diversos. 





No hay comentarios:

Publicar un comentario