viernes, 13 de diciembre de 2013

Presentacions Multimèdia Interactives



El nou taller està destinat a la creació d'un Power Point interactiu. En el cas de la meva companya Jaquelín i jo, hem decidit realitzar un Passaparaula interactiu, continuant amb la temàtica del nostre projecte Dia europeu de les llengües. A més a més, hem decidit que aquest Power Point interactiu fos una continuació del taller anterior amb la qual cosa continuam treballant amb el listening que vàrem crear. Així doncs, totes les qüestions realitzades es basen en aquest text.




Power Point interactiu

En aquest cas, hem emprat el programa Power Point. Tots sabem emprar-lo utilitzant les eines més bàsiques que ens proporciona. Però, en fer aquest joc interactiu m'he adonat de que hi ha moltes més opcions que fan que puguem fer un muntatge molt més divertit, com per exemple fer que una imatge pugui moure's i poder dibuixar la ruta que ha de fer. 

He pogut descobrir, d'aquesta manera, que aquest programa ens és molt útil per crear materials interactius, ja que podem introduir moltes opcions.

A més a més, aquest és un programa que solen tenir tots els ordinadors i que, per tant, tothom pot emprar, amb la qual cosa és senzill de manejar, d'instal·lar i per poder tenir accés a ell. 


Accés al meu Power Point: REALITZAT AMB POWER POINT 2010!!!!


Com ja he dit abans, els nostres Power Points estan relacionats amb l'àudio que varem fer al taller anterior. Per recordar-lo, tracta d'una família que es troba de viatge a Egipte i parla sobre els desitjos que tenen d'anar a altres països i altres que ja han visitat. Així doncs, a partir d'aquest, hem elaborat una sèrie de preguntes que els alumnes hauran de contestar amb el Power Point interactiu, en el qual apareixen moltes imatges, sons, gravacions i poden interactuar clicant als botons. 






1. Carpeta comprimida, amb la presentació de Power Point, els àudios i les imatges en format ZIP. 

2. Accés a través d'un visualitzador online. En el meu cas, he emprat Skydrive, ja que altres visualitzadors, com Slideshare, fan que moltes opcions (així com clicar als botons) desapareguin. El problema que he tingut amb Skydrive és que no s'escolten les gravacions i alguns dels sons i les transicions i animacions tampoc surten, però al manco es pot anar clicant als hipervincles de cada diapositiva. 

3. A través de Dropbox el podeu descarregar. 




Guia didàctica

Aquí teniu la Guia Didàctica dels dos Power Points que hem realitzat. Hem decidit realitzar dos, els quals tenen una estructura un poc diferent i les opcions de resposta canvien, perquè pugueu veure dos models de Passaparaula interactius. 

Podreu accedir al Power Point de la meva companya a través del seu Blog: http://jaquelintic.blogspot.com.es/










Reflexió i aplicació dins l'aula

En la meva opinió, pens que ha estat molt útil emprar aquest programa per realitzar activitats interactives. Si bé ha estat massa feina i no tenia molta idea de com posar algunes opcions (com fer que l'avió sortís com si està volant), però investigant un poc al final ha estat fàcil i divertit. 

A més de què ens pot servir per crear jocs interactius com a mestres, també pens que és una bona eina perquè els nins mateixos l'emprin i puguin crear el seu propi material, ja que és bastant dinàmic i divertit. Malgrat és un poc difícil, pens, per manejar per nins tan petits, sempre tenim accés a tutorials a través de Youtube o manuals de Power Point que ens poden servir o bé també podem crear nosaltres mateixos un tutorial explicant les coses més senzilles.

Per tant, és un taller que m'ha agradat fer-lo, ja què el resultat de les activitats que hem fet la meva companya i jo, pens que ha estat positiu. A més, és una continuació dels nostres tallers anteriors, amb la qual cosa estem creant molt de material per continuar altre. També el podem emprar a diferents àrees i podríem ampliar-ho més fent més activitats relacionades amb el tema tractat (poden aprendre països, capitals, la situació dels països, etc. a Coneixement del Medi; poden fer un dibuix a Plàstica relacionat amb la família, fer mapes...; també poden fer les seves pròpies redaccions sobre viatges que hagin fet amb la seva família a llengua...). 

Finalment, l'únic que he trobat negatiu és que no hi ha, o no he trobat, ja que he cercat, visualitzador online que no canviïn cap característica del Power Point. He intentat pujar-lo a Slideshare però se desconfigura totalment, a Skydrive he tingut els problemes que ja he dit abans amb les gravacions, transicions, etc. i no he trobat cap visualitzador més. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario